Bygdeposten februar 2022

Andrea Verona (19) og Julie Helen (17) teller dager:

Drar på seilas med Christian Radich

MEKANIKERE MED REISEFEBER: Julie Helen Synstelien Jordeid (f.v.) og Andrea Verona Lilleås får snart en lang pause fra mekking av bil på Ung Invest. Foto: Eli Bondlid

Åpne deleknapper for artikkelen

10.02.22 05:30

Eli Bondlid (Bygdeposten)

Modum-jentene Andrea Verona Lilleås og Julie Helen Synstelien Jordeid har fått en mulighet utenom det vanlige. De får være med seilskuta Christian Radich på Windjammer voyage i fem uker.

For abonnenter

Til vanlig mekker jentene bil på Ung Invest, for drømmen deres er å bli bilmekanikere. Men snart får de et avbrekk når de drar på en tur som blir både lærerik og et minne for hele livet. Bygdeposten rakk akkurat å møte begge jentene. For allerede fredag setter Andrea Verona kurs for Oslo for å møte ungdommer fra hele Norge som har fått den unike mulighet til å være med på seilasen Windjammer Voyage 11. Etter en tre dagers samling med overnatting på leirstedet Slora Gård, setter 19-åringen seg på flyet med kurs for Las Palmas.

FULLRIGGER: SS «Christian Radich» er en tremastet fullrigger, bygget ved Framnæs Mekaniske Værksted i Sandefjord. Foto: Christian Radich

En unik mulighet

– Der har Christian Radich ligger i opplag i vinter, sier hun. At hun er spent og gleder seg veldig, er ikke vanskelig å merke. Hun ser også fram til å møte de andre som deltar og få mange nye venner.

– Vi som skal delta, har en egen Facebook-gruppe som nå teller 97 medlemmer, sier Andrea Verona, og anslår at det om bord vil være rundt 60 ungdommer pluss mannskap. Turen starter 14. februar i Las Palmas og varer til 19. mars. Da legger skuta til i Alicante.

Da er det Julie Helen sin tur til å gå om bord. For hun er også en av de heldige ved Ung Invest på Nedmarken som får samme unike anledning. Men hennes seilas starter først den 25. mars og slutter 24. april.

LÆRERIKT: Om bord går elevene vakter og får ansvar. Foto: Christian Radich

 

Windjammer – en reise for unge

Ifølge pressemeldingen er Windjammer «starten på en ny reise for unge mennesker som søker nye muligheter i livet. Vi vil ta deg med gjennom et program hvor du får utvikle og utfordre deg selv, oppdage dine egne ressurser og være en måned til sjøs på Christian Radich», står det.

Bak tilbudet til elevene ved Ung Invest står OT Buskerud.

– Vi har samarbeidet med Windjammer i to år og har hatt ungdommer med på samtlige seilaser siden Voyage 5 (august 2020) – unntatt voyage 7. Totalt har 25 ungdommer i Buskerud fått denne unike sjansen gjennom OT, opplyser Ågot Espeland, rådgiver for Oppfølgingstjenesten PPOT Nedre Buskerud.