On-boarding samlinger: Foregår på leirstedet Slora Gård over tre dager med overnatting. Mer info om innhold og tidspunkt får du på mail i god tid før oppstart

Avreise: 23. september i Oslo

Ankomst: 20. oktober i Lisboa

Off-boarding samlinger: Foregår om bord på Christian Radich siste uka av tokt. 

Hovedtanken bak Windjammer er ikke mer hokus pokus enn at vi tror at alle duger til noe. Av og til er ikke skolebenken riktig sted å oppdage hvem man er og hva man kan, derfor vil vi gjøre det i helt nye omgivelser.

Målet er å hjelpe unge som faller utenfor skole og arbeidsliv til en ny start gjennom bedre selvfølelse, mestring og læringsglede. Vi skal hjelpe alle å se for seg en bedre fremtid, og vi skal sammen finne deltakernes plass i samfunnet. Ved å bygge positive relasjoner til andre mennesker, og gjøre deltakerne gode til å nå mål og håndtere motstand blir toktet en læringsopplevelse som kan endre livet for alltid.

Læringsmål

Ungdommen skal:

  • Styrke motivasjonen til videre utdannelse eller arbeid
  • Bli klar over egne styrker som utgangspunkt for å skape flere positive læringsopplevelser
  • Oppleve verdien av å “stå i stormen” sammen med andre, og at det å bidra til fellesskapet i seg selv kan være motiverende og meningsfullt
  • Få en tydeligere ide om hva man ønsker å bruke livet sitt til
  • Oppdage yrke- og studiemuligheter man kunne tenke seg å jobbe med
  • Finne roller man kunne tenke seg å ha

Vi har 4 on-boarding samlinger hvor vi skal bli veldig godt kjent på kort tid og lære om spennende temaer som; kommunikasjon, personligheter, hva gjør et lag sterkt og godt og hvordan blir jeg en god lagspiller.

Alle disse samlingene ledes av to svært dyktige lederutviklere fra Stiftelsen Alluvio Gard Hongslo og Synne Rønning og Voyage Leader Jarlfryd eller Heidi.

Voyage leader er med dere hele veien fra on-boarding til første off-boarding samling hjemme i Oslo etter seiltokt.

Rett før avreise på seiltokt har vi en fellessamling hvor hele gruppen møtes for første gang for å bli kjent på tvers av de tre vaktlagene, få litt mer praktisk informasjon om livet om bord på Christian Radich og hva som forventes av deg om bord.

Det blir to off-boarding samlinger i de mindre gruppene dere startet i før avreise, og nå skal dere få bruk for alt dere har lært i løpet av programmet – og alle skal lage en plan for fremtida med sitt helt egne mål – før vi avslutter med en fellessamling hvor vi deler gode historier og minner.

Deltagere som er rekruttert via Oppfølgingstjenesten, NAV eller andre samarbeidspartnere, vil gjennom disse få nødvendig bistand til å komme tilbake til utdanning, praksis, eller jobb.