Joachim Windjammer Voyage 3

Windjammer for meg er en mulighet til å komme tilbake til det «normale» livet, hvor samarbeid og kommunikasjon er en stor ting man ikke kommer bort fra. Vi jobber sammen, spiser sammen, sover sammen og lever livene våre sammen om bord på godt og vondt i 26 dager.

Før jeg deltok på Windjammer var jeg så og si sengeliggende med psykiske plager. De få gangene jeg var ute av senga var enten for å presse meg ut for å møte noen, eller for å reise i terapi. Livet mitt har vært ustabilt fra tidlig alder, og som ungdom ble jeg utsatt for seksuelle overgrep og livet ble et lite helvete. Som deltaker i Windjammer programmet har jeg lært å stole på andre igjen, og viktigst; jeg har lært å stole på meg selv. Selvtilitten og selvfølelsen ble stadig høyere for hver dag ute på Radich, og livet ble endelig verdt å leve igjen. I ettertid jobber jeg hardt for å opprettholde følelsene jeg fikk om bord, ovenfor meg selv, hver dag.
Det lærte meg at jeg klarer ting jeg ikke hadde trodd, selv om det kan kreves noen forsøk, men jeg klarer det. Mitt første møte med riggen er et godt eksempel hvor jeg første gang kom rett under første plattformen, men etter noen forsøk og dager med «oppmanning» klarte jeg å komme meg opp til applaus fra Radich.

Radich har vist meg at det virkelig finnes noe godt i alle personer, for vi støtter hverandre gjennom alt, enten det er å overvinne høydeskrekken, eller første møte med bølger på over 3 meter. Jeg kan med hånden på hjerte si at Radich har vist meg at jeg er mye sterkere enn jeg hadde trodd, jeg kan faktisk klare ting hvis jeg virkelig går inn for det, førsteinntrykket av andre mennesker er stort sett veldig feil og høydeskrekken kan overvinnes. Radich og Windjammer har gjort meg til en person som kan ta ansvar, jobbe hard og stille opp for andre.