Vanlige spørsmål om livet om bord

Ja, vi har stikkontakter ved nesten alle de faste køyene, og ladestasjoner til telefon på forre og aktre banjer.

Nei, men havet og soloppganger/solnedganger er nydelige å se på. Vi anbefaler å laste ned noe av favorittmusikken din, kanskje en serie, lydbøker eller filmer du liker, som du kan slappe av med når du har fritid.

Ja, vi har en liten suvenirkiosk hvor du får kjøpt litt sjokolade, brus, suvenirer og hygieneartikler.

Nei, men ta med deg en lett sovepose så stiller vi med pute og ull pledd.

Nei, men hengekøya følger skutas bevegelser og mange synes det er best i sjøen. Det er sersjanten om bord som fordeler soveplasser, og noen vil sove i hengekøye, mens andre vil sove i faste køyer.

Nei, men det er virkelig verdt å prøve! Enten man kommer til topps eller bare et par meter er man fortsatt høyrere enn man var før man prøvde – og mestringsfølelsen er ubeskrivelig.

Vi anbefaler at du har med så lite som mulig og tenker smarte kombinasjoner av plagg, men det er nødvendig å ha med det vi anbefaler på pakkeliste

Du får låne en seildress, midlayer dress, fleecejakke, arbeidsjakke, arbeidsbukse (og eventuelt shorts) også får du 2 t-skjorter

Ja, vi har både vaskemaskiner, tørketromler og vaskemiddel.

Mange opplever å bli sjøsyke i begynnelsen, men det går heldigvis over ganske fort. Hvis du trenger medisin mot sjøsyke, så får du dette av medic om bord.

Du får se de fineste soloppganger og solnedganger, bli kjent med mange nye mennesker og få venner for livet, være om bord på en historisk seilskute, og du vil lære nye ting både om å seile, men også mye om deg selv.

På Windjammer er det en egen Voyage Leader som har ansvar for alle deltakerne sammen med mange dyktige frivillige og et mannskap med bred erfaring fra arbeid med ungdom. Mer om mannskapet kan du se her.

Velkommen om bord Christian Radich!

 

Slik lever du om bord!

 

Sikkerhet om bord!

 

Slik jobber du om bord!