Vanlige spørsmål om livet om bord

Ja, vi har stikkontakter ved nesten alle de faste køyene, og ladestasjoner til telefon på forre og aktre banjer.

Nei, men havet og soloppganger/solnedganger er nydelige å se på. Vi anbefaler å laste ned noe av favorittmusikken din, kanskje en serie, lydbøker eller filmer du liker, som du kan slappe av med når du har fritid.

Ja, vi har en liten suvenirkiosk hvor du får kjøpt litt sjokolade, brus, suvenirer og hygieneartikler.

Nei, men ta med deg en lett sovepose så stiller vi med pute og ullpledd.

Nei, men hengekøya følger skutas bevegelser og mange synes det er best i sjøen. Det er sersjanten om bord som fordeler soveplasser, og noen vil sove i hengekøye, mens andre vil sove i faste køyer.

Nei, men det er virkelig verdt å prøve! Enten man kommer til topps eller bare et par meter er man fortsatt høyrere enn man var før man prøvde – og mestringsfølelsen er ubeskrivelig.

Vi anbefaler at du har med så lite som mulig og tenker smarte kombinasjoner av plagg. Hver Windjammer får et eget skap på størrelse med et gym-skap til å oppbevare tingene sine.

Når du får tilbud om plass på tokt vil du få en egen pakkeliste over nødvendige ting å ta med.

Du får låne en seildress, midlayer dress, fleecejakke, arbeidsjakke, arbeidsbukse (og eventuelt shorts) også får du 2 t-skjorter

Ja, vi har både vaskemaskiner, tørketromler og vaskemiddel.

Mange opplever å bli sjøsyke i begynnelsen, men det går heldigvis over ganske fort. Hvis du trenger medisin mot sjøsyke, så får du dette av medic om bord.

Du får se de fineste soloppganger og solnedganger, bli kjent med mange nye mennesker og få venner for livet. Alt i motgang og medgang. Alt skjer om bord på en historisk seilskute, og du vil lære nye ting både om å seile, men også mye om deg selv.

Vårt mål er at du får oppleve styrken i deg selv, kjenner mestring i å utføre oppgaver sammen med vaktlaget ditt, men også i å utfordre deg selv på egenskaper du ikke trodde du hadde i deg. Vi har troen på hver enkelt av våre Windjammere og vil hjelpe deg til å finne troen på deg selv.

På Windjammer er det en egen Voyageleader som har ansvar for alle deltakerne sammen med mange dyktige frivillige veiledere og et mannskap med bred erfaring fra arbeid med ungdom. Mer om mannskapet kan du se her.

Prisen for å bli med som Windjammer ombord Christian Radich, er 85.000,- som dekker noe arbeidstøy, on-boarding, reise tur/retur skuta og selve toktet.

Windjammer har som ambisjon å sikre full finansiering for alle deltakere som kvalifiserer seg og ønsker å benytte tilbudet. Vi samarbeider med NAV, OT, videregående skoler og andre instanser om å dekke utgiftene til et tokt. I tillegg har Christian Radich stipendplasser til ungdom som ikke har andre muligheter til finansiering. Et stipend fra oss innebærer en egenandel på kr 15.000,-. Det er mulig å søke lokalt om støtte fra ulike lag og foreninger. Ta kontakt så hjelper vi deg med å se på aktuelle alternativer.

Vi er opptatt av at alle som har behov for en ny start skal ha en reell mulighet til å delta på Windjammer. Christian Radich vil derfor dele ut stipend til ungdom som ikke har mulighet til å få støtte til deltakelse fra det offentlige eller foreldre/foresatte.

Et stipend fra oss innebærer en egenandel på kr 15.000,-. Dersom du ikke har mulighet til å betale egenandelen kan vi hjelpe deg med å se på muligheter for å søke lokal støtte fra ulike lag og foreninger.

Fyll ut søknadsskjema HER. Dette er helt uforpliktende, og vi vil ta kontakt med deg for å finne ut om du eller din ungdom er rette kandidat for programmet.

Ungdom i alderen 16-25 år som ikke er aktiv i utdanning, opplæring eller jobb – eller står i fare for å droppe ut av eksisterende dagtilbud. Dette kan være ungdom som har mistet motivasjon, lysten og evnen til å fullføre videregående opplæring og som trenger å få tilbake motivasjon og drivkraft til å fullføre sine mål.

Under selve toktet bor deltagerne på skuta. Samlingene før seilasen (on-boarding) foregår på leirstedet Slora Gård, deltagerne vil da bo sammen med andre medseilere under oppholdet.

Windjammer søker samarbeid med bedrifter på to områder. Ta kontakt med Vidar Pederstad (vidar@radich.no) hvis dere kan bidra på følgende punkter:

  1. Vi trenger finansiell støtte fra private aktører for enten å redusere egenandelen til hver deltaker eller sikre et antall stipend som deles ut til relevante søkere.
  2. Vi søker partnere i næringslivet som ønsker å bidra ved å tilby ungdom/windjammere en praksisplass. Vi er sikre på at vi kan gjøre en forskjell for hver enkelt Windjammer deltaker, men for å sikre enda bedre resultater er det viktig at når de er ferdig med programmet kan få anledning til å praktisere i en eller annen yrkesmessig situasjon. En Windjammer vil være godt forberedt til å møte en slik mulighet.

Velkommen om bord Christian Radich!

 

Slik lever du om bord!

 

Sikkerhet om bord!

 

Slik jobber du om bord!