Vanlige spørsmål om livet om bord

Ja, vi har stikkontakter ved nesten alle de faste køyene, og ladestasjoner til telefon på forre og aktre banjer.

Nei, men havet og soloppganger/solnedganger er nydelige å se på. Vi anbefaler å laste ned noe av favorittmusikken din, kanskje en serie, lydbøker eller filmer du liker, som du kan slappe av med når du har fritid.

Ja, vi har en liten suvenirkiosk hvor du får kjøpt litt sjokolade, brus, suvenirer og hygieneartikler.

Nei, men ta med deg en lett sovepose så stiller vi med pute og ull pledd.

Nei, men hengekøya følger skutas bevegelser og mange synes det er best i sjøen. Det er sersjanten om bord som fordeler soveplasser, og noen vil sove i hengekøye, mens andre vil sove i faste køyer.

Nei, men det er virkelig verdt å prøve! Enten man kommer til topps eller bare et par meter er man fortsatt høyrere enn man var før man prøvde – og mestringsfølelsen er ubeskrivelig.

Vi anbefaler at du har med så lite som mulig og tenker smarte kombinasjoner av plagg, men det er nødvendig å ha med det vi anbefaler på pakkeliste

Du får låne en seildress, midlayer dress, fleecejakke, arbeidsjakke, arbeidsbukse (og eventuelt shorts) også får du 2 t-skjorter

Ja, vi har både vaskemaskiner, tørketromler og vaskemiddel.

Mange opplever å bli sjøsyke i begynnelsen, men det går heldigvis over ganske fort. Hvis du trenger medisin mot sjøsyke, så får du dette av medic om bord.

Du får se de fineste soloppganger og solnedganger, bli kjent med mange nye mennesker og få venner for livet, være om bord på en historisk seilskute, og du vil lære nye ting både om å seile, men også mye om deg selv.

På Windjammer er det en egen Voyage Leader som har ansvar for alle deltakerne sammen med mange dyktige frivillige og et mannskap med bred erfaring fra arbeid med ungdom. Mer om mannskapet kan du se her.

Windjammer har som ambisjon å sikre full finansiering for alle deltakere som kvalifiserer seg og ønsker å benytte tilbudet. I første omgang er ikke dette på plass og det blir derfor den enkelte deltaker eller offentlige samarbeidspartnere som må skaffe finansiering. Prisen for et opplegg som varer over 30+10 dager hvorav en måned på tokt med Christian Radich, er 65.000,- som dekker noe arbeidstøy, overnatting på on/off boarding og reise tur/retur skuta.

Vi er opptatt av at hver gruppe med ”windjammere” skal speile samfunnet og det mangfoldet vi lever i. Christian Radich vil derfor dele ut stipender som gir deltakere som er særlig motivert gratis deltakelse. I søknaden og den påfølgende dialogen må det begrunnes hvorfor nettopp du skal få et slikt stipend. Stiftelsen Christian Radich står fritt til å velge hvilke søkere som får tildelt et stipend.

Fyll ut søknadsskjema HER. Dette er helt uforpliktende, og vi vil ta kontakt med deg for å finne ut om du eller din ungdom er rette kandidat for programmet.

Ungdom i alderen 16-25 år som ikke er aktiv i utdanning, opplæring eller jobb. Dette kan også være et tilbud for ungdom som har mistet motivasjon, lysten og evnen til å fullføre videregående opplæring og som trenger å starte en ny reise for å fullføre det de står i nå.

Under selve toktet bor deltagerne på skuta. Samlingene før og etter seilasen foregår på leirstedet Slora Gård, deltagerne vil da bo sammen under on-boarding og off-boarding.

Windjammer søker samarbeid med bedrifter på to områder. Ta kontakt med Vidar Pederstad (vidar@radich.no) hvis dere kan bidra på følgende punkter:

  1. Vi trenger finansiell støtte fra private aktører for enten å redusere egenandelen til hver deltaker eller sikre et antall stipend som deles ut til relevante søkere.
  2. Vi søker partnere i næringslivet som ønsker å bidra ved å tilby ungdom/windjammere en praksisplass. Vi er sikre på at vi kan gjøre en forskjell for hver enkelt Windjammer deltaker, men for å sikre enda bedre resultater er det viktig at når de er ferdig med programmet kan få anledning til å praktisere i en eller annen yrkesmessig situasjon. En Windjammer vil være godt forberedt til å møte en slik mulighet.

Velkommen om bord Christian Radich!

 

Slik lever du om bord!

 

Sikkerhet om bord!

 

Slik jobber du om bord!