Windjammer Voyage 5 er i gang

Når man blir bitt av Christian Radich-basillen nytter det ikke å stritte imot. Selv ikke å ha vært med på WJ4, hvor vi havnet i karantene og kom hjem til et nedstengt Norge, kunne kurere meg. Så her er jeg igjen, på WJ5, på samme vaktlaget, 4-8, ja til og med i samme køya! Det er som å komme hjem, selv om det nesten bare er Jarlfryd og Fridtjof som er de samme av de faste. Men mannskapet er mannskapet – de er like hyggelige og dyktige enten de heter Fredrik eller Alexander eller Ella eller Line eller….

Skuta skinner nypusset og fin i høstsola her ved siden av Skuret. Vi har nettopp vært oppe i riggen så godt som alle sammen, de fleste høyere enn de trodde de skulle våge, og foran oss ligger eventyret. Bare besøket av statsråden «vår», Abid Raja, er overstått, og all provianten er kommet om bord, legger vi fra kai og setter kurs mot Entreprenørskjær i Sandefjord, som altså blir første stopp. Utfyllende rapport kommer!

For min egen del gleder jeg meg nok mest til kysten lengst mot nord, det blir usigelig spennende hva slags vind og vær vi får, men at vi får vind og vær er i hvert fall helt sikkert! Kast loss!!

Med en spent vennlig hilsen
Frivillig Mari Baalsrud