Andreas Windjammer Voyage 2

Før jeg deltok på Windjammer gikk jeg på et tiltak utenfor skolen og slet med å møte opp. Jeg hadde vært på rehab for ett tidligere rusproblem, men visste ikke hva jeg ville eller hvordan komme dit. Jeg meldte meg på for å få nye venner som ikke ruser seg, og for å få bedre rutiner.

Etter å ha vært med på Windjammer har jeg innsett hvor mye jeg faktisk tåler og klarer, så nå er det lettere å stå opp og møte på det jeg skal. Kameratskapet og den gode følelsen jeg fikk etter å ha fått til arbeidsoppgavene, og deretter kunne sette meg ned å se på stjernene – det var det beste med å seile med Windjammer, og jeg bestemte meg da for at jeg ville utdanne meg til en jobb på sjøen.

Mestringsfølelsen jeg fikk av å klare mer og mer hverdag var helt utrolig. Jeg følte jeg ble sterkere og sterkere for hver dag og forsto at det er jeg selv som må gjøre jobben ned å komme meg dit jeg vil! Men det akker viktigste jeg gar lært av Windjammer-programmet er at jeg må ta vare på meg selv også, ikke bare alle andre.
For meg var Windjammer noe av det beste som kunne ha skjedd meg.

Nå, snart ett år etterpå er jeg utdanna lettmatros fra skoleskipet Georg Stage og er enda sikrere på at livet på sjøen er veien videre for meg!